2025 YKS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Soru Dağılımı

YKS Din Kültürü soru dağılımı, bu ders için önemli bir yol haritası niteliğindedir. Geniş bir konu yelpazesine sahip olduğu için; hangi konulara daha fazla ağırlık verilmesi gerektiği ve bu konulardan ne sıklıkla soru çıktığı, çalışmanızı yönlendirmede size fikir verecektir.

YKS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi, geçmiş yıllarda bilgi ağırlıklı sorularla karşımıza çıkmış olsa da son yılların YKS Din Kültürü soru dağılımı tablolarını incelediğimizde, soruların daha çok paragraf üzerinden sorulduğunu ve öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama becerisini test ettiğini görmekteyiz. Bu nedenle, sadece bilgi ezberlemek yerine, verilen metinleri doğru anlayıp yorumlayabilme yeteneğinizi geliştirmeniz sınavda başarılı olmanız açısından önemlidir.

“TYT Din Kültürü soru dağılımı” ve “AYT Din Kültürü soru dağılımı” tabloları doğrultusunda, daha stratejik bir çalışma planı oluşturarak sınavda başarı şansınızı artırabilirsiniz.

 

YKS Din Kültürü soru dağılımıYKS Din Kültürü Soru Dağılımı:

TYT’de Sosyal Bilimler testinden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 5 soru gelmektedir.

AYT’ye giren öğrenciler alanlarına göre farklı testler çözecektir. Sözel Bölüm öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı – Sosyal Bilimler 1 testi ve Sosyal Bilimler 2 Testinden sorumluyken eşit ağırlık bölümünü okuyanlar ise; hem Türk Dili ve Edebiyatı – Sosyal Bilimler 1 testinden, hem de Matematik testinden sorumludur. Türk Dili ve Edebiyatı – Sosyal Bilimler 1 testi Din sorusu içermezken Sosyal Bilimler 2 testi 6 soru içermektedir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin konulara göre soru dağılımı için YKS Din Kültürü soru dağılımı tablolarımızı inceleyebilirsiniz.

TYT Din Kültürü Soru Dağılımı:

TYT Din Kültürü soru dağılımıTYT sınavında: 40 soru Türkçe, 40 soru Temel Matematik, 20 Sosyal Bilimler ve 20 soru Fen Bilimleri olmak üzere toplam 120 soru bulunmaktadır. TYT sınav süresi ise 165 dakikadır.

TYT sınavında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 5 soru gelmektedir. Ayrıntılı analiz için TYT Din Kültürü soru dağılımı tablomuzu inceleyebilirsiniz.

TYT Din Kültürü Soru Dağılımı 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018
Bilgi ve İnanç 1 1 1 1 1 2 1
Din ve İslam 1 1 1
İslam ve İbadet 1 1 1 1
Gençlik ve Değerler 1 1 1 1
Allah İnsan İlişkisi 1 1
Hz. Muhammed (S.A.V) 1 1 1 1 1
Vahiy ve Akıl 1 2 1
İslam Düşüncesinde İtikadi, Siyasi ve Fıkhi Yorumlar 1 1
Din, Kültür ve Medeniyet 1 1 1

AYT Din Kültürü Soru Dağılımı:

AYT Din Kültürü soru dağılımıYKS’nin ikinci oturumu olan AYT Sınavında: 40 soru matematik, 40 soru Fen Bilimleri, 40 soru Türk Dili ve Edebiyatı – Sosyal Bilimler 1 ve 40 soru Sosyal Bilimler  2 testi olmak üzere toplam 160 soru bulunmaktadır. Adaylar alanlarına göre seçtikleri dersleri sınav süresi olan 180 dakika içinde çözmeleri gerekir. 

AYT sınavında Din Kültürü dersinden 6 soru gelmektedir. Çıkmış soruların konulara göre analizi için AYT Din Kültürü soru dağılımı tablomuzu inceleyebilirsiniz.

AYT Din Kültürü Soru Dağılımı 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018
İslam’da İbadet 1
Allah, İnsan İlişkisi 1
Dünya ve Ahiret
Kur’an’a Göre Hz. Muhammed 2 1 1 1 2
Kur’an’da Bazı Kavramlar 1 1 2 2 1 3
İnançla İlgili Meseleler 1 1 1 1
Yahudilik ve Hristiyanlık 1
İslam ve Bilim 1 1 3 1 2 1
Anadolu’da İslam 2 1
İslam Düşüncesinde Tasavvufi Yorumlar ve Mezhepler 1 1 2
Güncel Dini Meseleler 1
Hint ve Çin Dinleri 1 1

YKS’de dinden kaç soru çıkıyor?

YKS’de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden TYT’de 5 soru, AYT’de ise 6 soru sorulmaktadır. Bu sorular, hem temel bilgi hem de okuduğunu anlama ve yorumlama yeteneğini test eden niteliktedir. Detaylı analiz için TYT Din Kültürü soru dağılımı tablomuzu inceleyebilirsiniz.

AYT’de dinden kaç soru çıkıyor?

AYT’de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 6 soru çıkmaktadır. Bu sorular, genellikle öğrencilere hem temel dini bilgilerdeki kavramları yorumlama ve analiz yeteneklerini ölçen nitelikte hazırlanır. Soruların kapsamı geniş olduğundan, öğrenciye farklı konulardan sorular yöneltilmesi muhtemeldir. Bu nedenle AYT Din Kültürü soru dağılımı tablomuz size yol gösterecektir.

YKS soru dağılımı nasıldır?

TYT’nin soru dağılımı şu şekildedir:

Türkçe’den 40 soru gelir. Sosyal Bilimler bölümünde 20 soru yer alır; bunlar Tarih’ten 5 soru, Coğrafya’dan 5 soru, Felsefe’den 5 soru ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nden 5 soru şeklindedir. Din dersinden muaf olanlar için ek felsefe sorusu sorulmaktadır. Temel Matematik testinde 40 soru bulunur. Fen Bilimleri bölümünde toplam 20 soru yer alır; Fizik’ten 7 soru, Kimya’dan 6 soru ve Biyoloji’den 7 soru gelir. Ayrıntılı analiz için YKS Din Kültürü soru dağılımı ve diğer tablolarımızı inceleyebilirsiniz.

AYT’nin soru dağılım şu şekildedir:

Matematik testinde, Sayısal ve Eşit Ağırlık öğrencileri için 40 soru vardır. Fen Bilimleri bölümünde 40 soru bulunur; Fizik’ten 14 soru, Kimya’dan 13 soru ve Biyoloji’den 13 soru gelir. Edebiyat-Coğrafya testinde, Eşit Ağırlık ve Sözel öğrenciler için 40 soru bulunur. Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 24 soru, Coğrafya-1’den 6 soru sorulur. Din kültürünün soru dağılımı için YKS Din Kültürü soru dağılımı tablolarını inceleyebilirsiniz.

YKS sınavı hakkındaki diğer blog yazılarımızı incelemek için:https://onlinekocunuz.com/blog/